A Baksai Diáksport Egyesület Nyári Tábora Orfűn

A Baksai Diáksport Egyesület szeretettel hívja és várja a jelentkezőket hagyományosan megrendezésre kerülő Hagyományőrző Népi Táborába.

A tábor során a résztvevők kézműves, sport és hagyományőrző foglalkozások keretében ismerkedhetnek meg őseik mindennapi tevékenységével, kultúrájával.

A tábor időpontja: 2014. július 14.-19. (6 nap, 5 éjszaka)

A tábor helyszíne: Orfű Panoráma Camping

 

 

JUTALOM TÁBOR

 

„Hagyományőrző népi tábor”

 

Tisztelt Szülők!

 

Iskolánk Diáksport Egyesülete idén is sikeresen pályázott nyári táboroztatásra. A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal által kiírt LEADER pályázat segítségével az Orfűi táborba, iskolánk 40 felső tagozatos tanulója mehet el.

 

A Hagyományőrző népi tábor

 

helyszíne: Orfű Panoráma Camping

 

időpontja: 2014. július 14. - 19. (6 nap, 5 éjszaka)

 

Gyermeke tanulmányi eredménye, vagy sport-, ill. művészeti teljesítménye, esetleg közösségi munkája, magatartása alapján bekerült a 40 tanuló közé, akik részt vehetnek a „JUTALOM TÁBORBA”. A tábor nem kötelező, csak egy fantasztikus lehetőség.

 

A tábor célja, hogy a gyerekek megismerjék és megtapasztalják szüleik, nagyszüleik, dédszüleik mindennapjait, kipróbálják mesterségeiket, érezzék az alkotás örömét és kiszélesedjen látókörük. Alapanyagokból olyan használati tárgyakat hoznak létre, mely folyamatokról még csak elképzelésük sem volt eddig. Büszkék legyenek kultúrájukra, hagyományaikra, saját kezükkel elvégzett munkájukra. A legfontosabb, hogy e tábor segítségével megmaradjon egy szelet az egyre inkább eltűnő hagyományaink közül, kulturális értékeink fennmaradjanak és az új generáció is megismerje őket.

 

A tábor végére a gyerekek talán más szemmel szemlélik majd a televízión és a számítógépen kívüli világot. A tábor ideje alatt sok szakmát kipróbálhatnak, és rengeteg ajándéktárgyat készíthetnek, együtt főzhetnek a Baksai Nyugdíjas Klubbal, lovagolhatnak, négy nevelő folyamatos felügyelete mellett.

 

A gyerekek folyamatosan érdekes programokon vesznek részt, emellett felügyelet mellett sokat sportolnak, strandra járnak, élvezik a nyár örömeit.