Szent Anna nap Keszüben

A Keszüi Római Katolikus Plébánia meghív minden kedves érdeklődőt a

„Helyi örökség megőrzése Keszüben” c. LEADER projekt keretében készült értékmegőrző munka eredményeinek bemutatására, valamint a projekthez kapcsolódó Szent Anna-napi programra.

A családias rendezvényre 2014. július 26. (szombaton), Szent Anna napján kerül sor a keszüi templomkertben.

 

 

 

ÉRTÉKEINK NYOMÁBAN      

Meghívó a „Helyi örökség megőrzése Keszüben” c. LEADER projekt keretében készült értékmegőrző munka eredményeinek bemutatására, valamint a projekthez kapcsolódó Szent Anna-napi programra

 

A Keszüi Római Katolikus Plébánia a projekt keretében, a település vezetésének támogatásával

Szent Anna napján, 2014. július 26-án (szombaton)

családias összejövetelt szervez a templomkertbe,

amelyre ez úton is szeretettel meghívja nem csak Keszü polgárait, de minden érdeklődőt.

A program célja, hogy megismertesse a résztvevőkkel a helyi épített örökség két emblematikus épülete – a templom és a parókia - megóvása érdekében megvalósított pályázati projekt eredményeit, illetve a helyszínen mutassa be azokat az értékeket, amelyeknek a jövő számára való megőrzése a közösség feladata.

A program keretében három alkalommal is

16.00, 16.30 és 18.15. órakor -

Dr. Horváth István nagyprépost, plébános értő kalauzolása mellett megtekinthetik az érdeklődök a Szent Anna templom értékeit, megismerhetik történetét.

A szentmisét követően – amit a pellérdi templomi kórus fellépése tesz ünnepivé - a vendéglátók műsorral kedveskednek a résztvevőknek a Kamanczi Adrienn vezette helyi hagyományőrző csoport részvételével.

A program minden résztvevőjét szeretnék a szervezők megajándékozni a templom és a plébánia rövid történetét, valamint az épületek állagának és értékének megőrzését szolgáló projektmunka eredményeit bemutató – az alkalomra készült – kiadványukkal mintegy megköszönve, hogy jelenlétükkel erősítették azt a közösségi szellemet, ami a helyi értékek és hagyományok megőrzésének záloga.