Végre itt vannak a LEADER pályázatok

Tájékoztatni szeretnénk, hogy Egyesületünk az idei évben végre lehetőséget kapott, LEADER pályázati felhívásainak megjelentetésére.

Az Egyesület munkaszervezete és Tervezői Csoportja öt településén tartott a felhívásokkal kapcsolatos mikrotérségi fórumot. A fórumok résztvevői megismerkedhettek az LEADER intézkedések céljaival, a pályázati felhívások részleteivel. Aki nem tudott eljönni a fórumra azonban nem marad le semmiről, hiszen az Egyesület honlapján és hírlevélben is folyamatosan tájékoztatják az érdeklődőket, továbbá a korábbi évekhez hasonlóan is lehetőség van a személyes konzultációra, telefonos személyes és elektronikus formában egyaránt.

A Mecsekvidék Helyi Fejlesztési Stratégiája igen szerteágazó, a térség sok problémájára ad megoldási javaslatot. A gondolatmenetet követik a LEADER felhívások is, melyek a következő területekre kerülnek kiírásra:

 

Gazdaságfejlesztés tárgyú helyi felhívások:

Induló és működő vállalkozások eszköz és telephely fejlesztése

Keretösszeg: 170 millió Ft

 

Turisztikai termékek és attrakciók fejlesztése

Keretösszeg: 49 millió Ft

 

Helyi termék koordinált piacra jutása

Keretösszeg: 15 millió Ft

 

Nem gazdaságfejlesztés tárgyú helyi felhívások:

Civil szervezetek működésének, szervezetük fejlesztésének és együttműködésük támogatása

Keretösszeg 30 millió Ft

 

Helyi tájértékek állapotjavítása. Helytörténeti gyűjtemények, tájházak életre keltése programokkal. A meglévő értéktárak bővítése, közös értékleltár létrehozása.

Keretösszeg: 30 millió Ft

 

Régi mesterségek tanulása, a hagyományok és az örökség őrzéséhez szükséges tudás megszerzése.

Keretösszeg: 10 millió Ft

 

Hagyományőrző, művészeti és kulturális csoportok működésének, tudásuk megszerzésének, továbbadásának támogatása. Hagyományőrző és kortárs programsorozatok támogatása.

Keretösszeg: 20 millió Ft

 

Ifjúsági közösségek szerveződésének és programjaik támogatása. Animátorok képzésének és működésének támogatása.

Keretösszeg: 13 millió Ft

 

Településfejlesztési programmal rendelkező települések számára gazdaságfejlesztési, vagy közösségfejlesztési célú programok megvalósítása.

Keretösszeg: 30 millió Ft

 

A felhívás tervezetek jelenleg az Irányító Hatóság általi minőségbiztosításon vannak.

 

A gazdaságfejlesztés tárgyú helyi felhívások a tervek szerint 2017. október 31-ig megjelennek, a nem gazdaságfejlesztés tárgyú (önkormányzatok, civil szervezetek) helyi felhívások megjelentetése folyamatosan történik, az összes felhívás legkésőbb 2017. november 30-i dátummal megjelenhet.

A LEADER helyi felhívások megismerésére – más pályázati felhívásokhoz hasonlóan - 60 nap áll rendelkezésre, melyet követően megnyílik a pályázatok benyújtásának lehetősége is.

 

További részletekért információkért keresse az Egyesület munkatársait bármely elérhetőségen.