Pályázati lehetőségek vállalkozások számára

Tisztelt Érdeklődők, Pályázók!

Vanyúr Arnold (a Mecsekvidék Egyesület megbízott pályázati tanácsadója és a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat területi felelőse) a Vidékfejlesztési Programmal kapcsolatosan nyújt folyamatos tájékoztatást, segít projekteket generálni, szakmai tanácsokkal hozzájárul a támogatott projektek megvalósításához.
Emellett igyekszik folyamatosan tájékoztatást nyújtani más pályázati lehetőségekről is.

 

Az előző, 2007-2013-as ciklusban az akkori Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP) úgynevezett III-as és IV-es tengelye számos pályázati lehetőséget kínált a nem mezőgazdasági tevékenységet folytató vállalkozások számára. Itt elsősorban a III-as tengelyes mikrovállalkozások létrehozására és fejlesztésére nyújtandó támogatásokra, valamint a IV-es tengelyes LEADER pályázatokra gondolunk.

A jelenleg futó, 2014-2020-as ciklusra a korábbi pályázati rendszer átalakult, a LEADER források sokkal szűkösebbek lettek.

Arnold - a fentebb leírtaknak megfelelően - az alábbiakban 3 támogatási lehetőséget szeretne ajánlani a nem mezőgazdasági tevékenységet folytató vállalkozások számára, melyek közül egy már megjelent (GINOP-2.1.8-17 A KKV-k versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén), egy ki lett bocsájtva társadalmasításra (GINOP-4.1.2-17 Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása), és egy pedig szintén meg fog jelenni a közeljövőben.
Utóbbi decemberben 20 milliárd forintos kerettel pályázati lehetőséget jelent az építőipari vállalkozásoknak, amellyel technológiai, automatizálási eszközök beszerzését támogatják, segítve az ágazat szereplőinek a kapacitások bővítését és a technológiai váltást.

Ezen lehetőségekkel kapcsolatosan az érdeklődök számára térségünkben Arnold, illetve a Széchenyi Programiroda Baranya megyei munkatársai tudnak bővebb tájékoztatást adni, akiknek az elérhetőségeik megtalálhatóak az alábbi linken:

http://szpi.hu/irodak/pecsi-iroda